31/03/2017

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i v.d. direktora Opšte bolnice Pančevo dr Slobodan Ovuka, potpisali su danas ugovor o prenosu 499.335.419,93 dinara za rekonstrukciju internističkog bloka Opšte bolnice. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Grada Pančeva Saša Pavlov.

Direktor Uprave Nedeljko Kovačević rekao je da od danas odbrojavamo dane do useljenja u rekonstruisan blok, koji će ubuduće da ispunjava sve neophodne uslove za boravak i lečenje pacijenata.

„Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojeno je oko 500.000.000,00 dinara da, konačno, rešimo problem internog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu“, istakao je Kovačević i najavio da će Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u najskorije vreme, objaviti javnu nabavku za izvođača radova. Kako je rekao Kovačević, sredstva za realizaciju projekta obezbeđena su u pokrajinskom budžetu zahvaljujući uštedama koje su u prethodnom periodu napravljene u postupcima javnih nabavki u raznim projektima u oblasti zdravstvene zaštite.

„Pokrajinska vlada brine o zdravlju svojih građana, bez obzira u kom delu Vojvodine žive, i to svakodnevno pokazujemo delima, a ne samo rečima i samo od jula 2016. godine do danas, preko konkursa Uprave, dodelili smo više od 283 miliona dinara za projekte rekonstrukcije, sanacije, adaptacije zdravstvenih ustanova, kao i nabavku neophodne medicinske opreme“, napomenuo je Nedeljko Kovačević

V.d. direktora bolnice dr Slobodan Ovuka je istakao da je projekat adaptacije internog odeljenja početak nove istorije pančevačkog zdravstva koji će da zaposlenima u bolnici omogući da pruže bolje uslove zdravstvene zaštite pacijentima Opšte bolnice Pančevo.