13/12/2016

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa delegacijom Grada Kikinde, koju je predvodio gradonačelnik Pavle Markov.

U ovom susretu bilo je reči o zajedničkoj realizaciji razvojnih projekata koji, pre svega, treba da doprinesu uslovima boljeg ekonomskog razvoja i prosperiteta građana. Dogovoreno je da će Pokrajinska vlada i Grad Kikinda, zajednički učestvovati u realizaciji prioritetnih projekata u oblasti komunalne infrastrukture i infrastrukturnog opremanja agro – industrijske zone, kao i u obnovi škola u kikindskom kraju.

Predsednik Mirović je zaključio da je privlačenje investitora u ovaj kraj, kako bi se građani zapošljavali, jedan od najznačajnijih prioriteta, kao i da će se zajednički raditi i na rešavanju pitanja izgradnje vodovodne mreže. Mirović je istakao da će jedan od mehanizama za podršku biti projektno finansiranje, preko konkursa Pokrajinske vlade, u okviru bespovratnih sredstava.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi su prisustvovali i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, poslanik u Skupštini AP Vojvodine Milenko Jovanov i Vladimir Vujović, rukovodilac Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj i projekte.