20/06/2017

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović obišli su danas radove na pojačanom održavanju raskrsnice državnog puta II A reda broj 100 (stara oznaka M22.1) i lokalnog puta Vojka – Stari Banovci kod bazena u Staroj Pazovi. Vrednost projekta je oko 30 miliona dinara, a sredstva za njegovu realizaciju su Opštini Stara Pazova dodeljena preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u oblasti saobraćajne infrastrukture.

„Za opštinu Staru Pazovu, koja je jedina opština kroz koju prolaze dva autoputa: Beograd – Novi Sad i Beograd – Zagreb, projekat izgradnje kružnog toka, autobuskih stajališta i javne rasvete na raskrsnici koja se nalazi na infrastrukturnom koridoru koji povezuje ta dva autoputa, ima nemerljiv značaj“, istakao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

Kovačević je dodao da je rebalans budžeta Pokrajinske vlade završen i da su opredeljena sredstva preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za realizaciju projekata u pet programskih oblasti te da se nada da će Stara Pazova konkurse Uprave dočekati sa dobro pripremljenim projektima.
Predsednik opštine Stara Pazova je izjavio da će ovi radovi, ako nastave dosadašnjom dinamikom, biti završeni pre predviđenog roka od 60 kalendarskih dana.

„Ovaj kružni tok je centralni deo naše opštine i povezuje dva velika mesta Staru i Novu Pazovu zbog čega je ovo jako značajna investicija za građane i njihovu bezbednost“, rekao je Đorđe Radinović

Pojačano održavanje raskrsnice kod bazena u Staroj Pazovi uslovila je realizacija još jednog veoma važnog infrastrukturnog projekta – izgradnje treće petlje sa isključenjima na međunarodni autoput E-75, koja će, na svojoj lokaciji između Nove Pazove i Starih Banovaca, uskoro biti i puštena u saobraćaj.