09/06/2023

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sa saradnicima obišao je danas radove na rekonstrukciji objekta Kamenica 1 i drugu fazu radova na izgradnji Kamenice 3 u institutskom kompleksu u Sremskoj Kamenici, istakavši da će sveobuhvatna rekonstrukcija instituta biti gotova sledeće godine, nakon izgradnje parking garaže i rekonstrukcije spoljnog kompleksa. Obilasku radova prisustvovali su i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, direktor Instituta za plućne bolesti Ilija Andrijević, direktor Instituta za onkologiju Zoran Radovanović i direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Aleksandar Redžek.

„Do sada je u izgradnju i opremanje objekta Kamenica 3 sa PET centrom izdvojeno ukupno 5,2 milijarde dinara, od čega je Pokrajinska vlada izdvojila 4 milijarde, a ostatak je obezbedila Vlada Republike Srbije“, izjavio je Mirović nakon obilaska. Prema projektu, druga faza radova na izgradnji Kamenice 3 obuhvata nadogradnju četiri sprata na postojećem objektu Centra za imidžing dijagnostiku i Službe za polikliniku Instituta za onkologiju Vojvodine, površine 9.500 kvadratnih metara. Objekat Kamenica 3 biće namenjen za sva tri instituta sa laboratorijama i drugom opremom.

Predsednik je obišao i radove na rekonstrukciji objekta Kamenica 1, investiciji vrednoj više od 1,3 milijarde dinara koja se finansira preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Projekat obuhvata tri faze – spoljno uređenje ispred glavnog ulaza u okviru kompleksa instituta, rekonstrukciju krova Kamenice 1 i obnovu fasade zgrade.

Mirović je naglasio da će sledeće nedelje početi i radovi na adaptaciji dela trećeg sprata objekta Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, za koji je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojeno 300 miliona dinara.

„Sveobuhvatnom rekonstrukcijom instituta imaćemo mnogo bolje uslove i za pacijente i za zaposlene, veći komfor i bolji standard, što je izuzetno značajno za sve pacijente iz naše zemlje i regiona koji se ovde leče“, izjavio je Mirović.