19/07/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević obišli su danas u Novom Sadu radove u sklopu velikih zajedničkih investicija Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, koji se trenutno odvijaju u Osnovnoj školi „Vasa Stajić“, gde su u toku građevinski radovi u okviru njene dogradnje, radove na rekonstrukciji Miletićeve ulice i saobraćajnica u okviru kampusa Univerziteta u Novom Sadu.

Predsednik Mirović je istakao da slika govori više od hiljadu reči i dodao da zajednička politika okupljanja, ovde u Novom Sadu, konačno daje rezultat.

„Godinama unazad nije postojao dobar i kvalitetan, fer odnos pokrajinske administracije prema Novom Sadu. U Novom Sadu živi svaki četvrti stanovnik Vojvodine i nalaze se najznačajnije ustanove, i nacionalne ustanove, ne samo one koje su bitne za funkcionisanje Pokrajine i Grada i zato je bilo potrebno udružiti sredstva, što se vidi na ovim primerima“, ukazao je predsednik Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade najavio je i početak zajedničkih radova za par nedelja na uređenju Partizanske ulice, a podsetio je da su u toku i zajednički radovi na objektu Zavoda hitne pomoći, gde je u toku finansiranje kompletne opreme za njen rad. Mirović je naglasio da su u toku pripreme za dve najvažnije stvari, a to su izgradnja zgrade Radio televizije Vojvodina i druga, možda i najvažnija, izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine kojoj će se pristupiti u drugoj polovini godine ili najkasnije u prvoj polovini sledeće godine. Potpisan je finansijski okvir 12. jula u Trstu i u septembru se očekuje tender za izvođače radova.

Predsednik Mirović je još jednom istakao značaj politike koja daje rezultat, jer politika besciljnih svađa i nedostataka volje da se Novom Sadu pomogne je, prema njegovim rečima, čini se prouzrokovala višegodišnje zaostajanje u nekim projektima, upravo poput infrastrukture u kampusu gde od kraja šezdesetih nije bilo značajnijih ulaganja.

Predsednik Mirović najavio je već za jesen novi pripremni sastanak za investicije u sledećoj godini, istakavši da neće biti nikakvih kašnjenje, kao ni otvorenih pitanja za vreme ove pokrajinske administracije i novosadske lokalne uprave.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nadovezao se na reči predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i rekao da današnji obilazak više gradilišta govori da je Novi Sad postao epicentar investicionih aktivnosti, ali je bio organizovan da bi se uverili pod kakvim uslovima rade zaposleni u kompanijama koje izvode ove radove na velikim vrućinama, da li radnici imaju neophodnu zaštitnu opremu i uslove da nesmetano rade.