24/02/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, obišli su danas Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima, u kojoj počinju radovi na završetku fiskulturne sale i otvorenih sportskih terena. Nakon obilaska škole, u obraćanju medijima, Igor Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada, na jednoj od prethodnih sednica, usvojila višegodišnji plan obnove predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, domova učenika i drugih objekata u sistemu obrazovanja na teritoriji AP Vojvodine.

„Započeli smo sa finansijskim i tehničkim pripremama i danas, u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima, pokazujemo kako ćemo u narednih nekoliko godina, u obimu koji će zavisiti od finansijskih sredstava, širom Vojvodine unapređivati uslove u kojima borave i obrazuju se naša deca. To radimo zajedno sa Vladom Republike Srbije, koja je, pre nekoliko dana, za jednu školu u Vrbasu izdvojila neophodna sredstava. Već od naredne nedelje ćemo imati mehanizam koordinacije: tačno ćemo znati, u odnosu na raspoloživa sredstva, sa kog nivoa vlasti u kojoj školi će se intervenisati“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je dodao da od 2010. godine traje problem nezavršenog objekta fiskulturne sale i sportskih terena u osnovnoj školi u Gospođincima, te da veruje da će kraj ove godine škola dočekati sa potpuno izmenjenim izgledom. Naime, Pokrajinska vlada je iz budžeta izdvojila više od 24 miliona dinara za fiskulturnu salu i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine 10 miliona za sportske terene.

Mirović je posebno naglasio da se neće stati sa ovim radovima pošto ni sam školski objekat nije u sjajnom stanju.

Nakon obilaska osnovne škole u Gospođincima, delegacija Pokrajinske vlade posetila je Žabalj, gde je razgovarano sa predsednikom opštine Čedomirom Božićem o utvrđenom planu investicija u ovoj opštini i svim naseljenim mestima u 2017. godini.