17/09/2017

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljka Kovačevića otvorili su danas adaptirane i sanirane sportske terene u gimnaziji „Nikola Tesla“ u Apatinu.

„Nekad ruinirani sportski tereni, danas su uz podršku Pokrajinske vlade sanirani, te očekujemo da će to značajno povećati broj zainteresovanih za sport. To nam je svima u opštem interesu, jer će ubuduće da se poboljša kvalitet nastave, doprinećemo razvoju školskog sporta, ali i razvoju sporta u Apatinu uopšte“, istakao je u izjavi medijima pokrajinski sekretar Batez.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević je napomenuo da je realizovan veoma bitan projekat kojim su stvoreni uslovi ne samo za kvalitetnije obrazovanje, već i za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena mladih, podrškom zdravog načina života koji će na duge staze povoljno da se odrazi na ono što je najvažnije, a to je zdravlje mladih koji su budućnost Vojvodine.

Sanacija i adaptacija sportskih terena podrazumela je obezbeđivanje funkcionalnog terena za fudbal i basket, kao i postavljanje teretane na otvorenom. Ukupna vrednost investicije iznosila je 11.093.625,60 dinara, a sredstva su obezbeđena preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i u budžetu lokalne samouprave.