27/08/2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević obišli su danas završne radove na izgradnji objekta Predškolske ustanove „Naša radost“ u Kovinu, koje finansira Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je na javnom konkursu u oblasti obrazovanja i učeničkog standarda, za finansiranje radova na izgradnji Predškolske ustanove „Naša radost“ u Kovinu opredelila 35 miliona dinara.

„Radimo zajedno kako bismo do kraja septembra imali nov vrtić po najsavremenijim standardima i sa povećanim kapacitetom za 150 dece. Ovo je bio jedan od većih problema u opštini Kovin koji smo rešili“, kazao je predsednik Mirović.

Puštanjem ovog objekta u rad biće obezbeđeni adekvatni uslovi za vaspitno-obrazovni rad, liste čekanja neće postojati, a rasteretiće se i naš centralni objekat“, izjavila je direktorka Predškolske ustanove „Naša radost“, Aleksandra Alavanja.
.