03/03/2022

„Gradski stadion u Zrenjaninu postaće moderan sportski objekat po svim standardima UEFA, kapaciteta 8.000 mesta, što će omogućiti da se u ovom gradu organizuju i međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na rekonstrukciji stadiona. Događaju su prisustvovali i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Reč je o drugoj fazi sanacije i adaptacije, koja obuhvata renoviranje glavnog objekta, svlačionica i tribina.

„Veoma sam zadovoljan radovima koje danas vidim ovde na terenu. Ovo je velika zajednička investicija Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, a ukupna vrednost radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona iznosiće 570 miliona dinara. Želimo da ovde bude baza za razvoj sportskih talenata, jer su upravo ovde stasavali mnogi fudbalski i atletski šampioni“, izjavio je predsednik Mirović.

On je podsetio na to da je u prvoj fazi rekonstruisana atletska staza, izgrađena su atletska borilišta i postavljeno osvetljenje u skladu sa standardima Svetske atletske federacije.

Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada nastaviće da ulaže i u druge važne infrastrukturne projekte u Zrenjaninu, a kako je naveo, sve investicije koje su finansirane iz pokrajinskog budžeta u ovoj lokalnoj samoupravi realizovane su u planiranim rokovima.

„Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade, realizujemo ovu veoma značajnu investiciju u sportskoj infrastrukturi, imajući u vidu da je Zrenjanin prošle godine bio evropski grad sporta“, izjavio je gradonačelnik Simo Salapura.

„Veoma sam zadovoljan radovima koje danas vidim ovde na terenu. Ovo je velika zajednička investicija Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, a ukupna vrednost radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona iznosiće 570 miliona dinara. Želimo da ovde bude baza za razvoj sportskih talenata, jer su upravo ovde stasavali mnogi fudbalski i atletski šampioni“, izjavio je predsednik Mirović. On je podsetio na to da je u prvoj fazi rekonstruisana atletska staza, izgrađena su atletska borilišta i postavljeno osvetljenje u skladu sa standardima Svetske atletske federacije. Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada nastaviće da ulaže i u druge važne infrastrukturne projekte u Zrenjaninu, a kako je naveo, sve investicije koje su finansirane iz pokrajinskog budžeta u ovoj lokalnoj samoupravi realizovane su u planiranim rokovima. „Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade, realizujemo ovu veoma značajnu investiciju u sportskoj infrastrukturi, imajući u vidu da je Zrenjanin prošle godine bio evropski grad sporta“, izjavio je gradonačelnik Simo Salapura.