09/02/2023

Ugovor o javnoj nabavci izvođenja radova na nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade zgrade „Narodno pozorište – Narodno kazalište – Nepszinhaz“ u Subotici – VIII/2 faza potpisan je danas u Subotici između Gradske uprave Grada Subotice i kompanije „SMB gradnja“ kao izvođača radova.

„Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, finansiraće završne radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici, sa dodatnih 674 miliona dinara. Pod svodovima Narodnog pozorišta u ovoj godini imaćemo prve nastupe subotičkih umetnika i umetnika iz zemlje i sveta“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon potpisivanja ugovora.

Ukupna vrednost ugovora iznosi 1,15 milijardi dinara, a u finansiranju projekta, pored Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, učestvuju i Ministarstvo kulture sa 400 miliona dinara i Grad Subotica sa 80 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, sa ovom fazom biće okončani svi završni građevinsko-zanatski radovi u svim blokovima zgrade osim u koncertnoj dvorani, koja je sama po sebi zasebna celina i radiće se u narednoj fazi. Narodno pozorište će na raspolaganju imati glavnu pozorišnu salu, kamernu scenu, probne sale kao i sve potrebne prostore za rad glumaca, tehnike i administracije.