29/09/2017

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održali su danas prvu sednicu Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine.

„Danas smo razgovarali o tome kako da unapredimo i realizujemo infrastrukturne projekte u Vojvodini, poput završetka Žeželjevog mosta, početka izgradnje Fruškogorskog koridora, ali i potpisivanja protokola o izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad–Zrenjanin–Borča“, izjavila je potpredsednica Vlade.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je na današnjoj sednici bilo reči o završetku važnih projekata, ali i o početku realizacije novih.

„Sa Vladom Srbije vodimo politiku okupljanja oko projekata, jer to donosi rezultate. Pored završetka Žeželjevog mosta, početka izgradnje brze saobraćajnice od Novog Sada, preko Zrenjanina, do Borče i rekonstrukcije Grebenskog puta na Fruškoj gori, čiju obnovu smo u Pokrajini započeli, razgovarali smo i o finansijski manjim projektima, ali i te kako važnim za građane Vojvodine, poput izgradnje prečistača za vodu za piće, što je veliki problem u pojedinim vojvođanskim naseljenim mestima“, rekao je Mirović.