02/06/2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević obišli su danas, zajedno sa predsednikom opštine Bačka Palanka Branislavom Šušnicom, završne radove na rekonstrukciji puta od Mladenova do opštine Bač. Za rekonstrukciju 2047 metara puta, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila je oko 85 miliona dinara. Pored radova u Mladenovu, predsednik Pokrajinske vlade je sa saradnicima obišao i radove na pojačanom održavanju državnog puta I B reda br. 12 iz pravca Futoga do ulaska u Begeč, kao i pogone kompanije „Nektar“ u Bačkoj Palanci.

Predsednik Mirović je u obraćanju novinarima tokom posete rekao da će Pokrajinska vlada pokrenuti inicijativu da se napravi projekat i rekonstruiše put od Begeča do Bačke Palanke i najavio da će uravo to biti jedna od tema zajedničke sednice Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije koja će biti održana tokom jeseni.

„Na teritoriji opštine Bačka Palanka posluju velike kompanije koje svoju robu i proizvode transportuju u sve krajeve naše zemlje, ali i u inostranstvo, stoga je važno i za privredu, ali i za građane da se to pitanje pokrene“, rekao je Mirović.

On je dodao da je Bačka Palanka razvijena opština, ali da će se Pokrajinska vlada i pored toga u budućnosti truditi da, kroz svoje mehanizme, podstakne dalje zapošljavanje žitelja te opštine.

„U Vojvodini imamo najveći stepen rasta zaposlenosti, imamo veoma dobre ekonomske pokazatelje, a deo zasluga za to pripada i Pokrajinskoj vladi, zato što je novac iz budžeta u protekle dve godine usmeravan na ekonomski razvoj“, naveo je predsednik Mirović i istakao da su ti efekti danas vidljivi.

U okviru radne posete opštini Bačka Palanka, delegacija Pokrajinske vlade prisustvovala je i sednici socijalno – ekonomskog saveta opštine Bačka Palanka.