03/03/2020

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević posetili su danas opštinu Žitište. Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine je za finansiranje projekata na teritoriji opštine Žitište u protekle četiri godine izdvojila oko 142 miliona dinara za realizaciju četiri projekta u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, kulture i saobraćajne infrastrukture.

Mirović i Kovačević su najpre obišli Srpski Itebej u kom je sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja u iznosu od oko 20 miliona dinara rekonstruisano sedam ulica.

„Danas smo, zajedno sa lokalnom samoupravom, utvrdili prioritete za naredni period. Mnogo više sredstava usmerićemo za manja mesta, posebno za opštine u Banatu, a u prvom planu će biti rekonstrukcija putnih pravaca. Radićemo i na objektu predškolske ustanove u ovom mestu“, kazao je predsednik Mirović.

Ovom prilikom, Mirović i Kovačević su obišli i Dom kulture u Banatskom Karađorđevu za čiju sanaciju je Uprava za kapitalna ulaganja izdvojila oko 21 milion dinara.

Poseti Žitištu prisustvovala je i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.