08/01/2018

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević posetili su danas opštinu Bečej, gde su na sastanku sa predsednikom opštine Draganom Tošićem razgovarali o realizaciji projekata koje sprovodi Pokrajinska vlada zajedno sa opštinom i, ujedno, o budućim investicijama u 2018. godini. U današnjoj poseti bili su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju u lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević. Nakon sastanka, predstavnici pokrajinske i opštinske vlasti obišli su radove u Dositejevoj ulici i sportski centar „Đorđe Predin Badža“.

 

U kompletnu rekonstrukciju Dositejeve ulice uloženo je 56 miliona dinara, i to oko 39 miliona preko Uprave za kapitalna ulaganja.

„U proteklih godinu i po dana, Pokrajinska vlada je u opštinu Bečej uložila oko 300 miliona dinara. Sa 100 miliona dinara iz opštinske kase, to je investicioni ciklus vredan oko 400 miliona dinara, veoma značajan za ovu opštinu i građane Bečeja. Želimo da u tom tempu nastavimo i u 2018. godini“, izjavio je potpredsednik Milićević i dodao da je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odobreno još 25 miliona dinara za nove radove u nastavku ove ulice, kružnog toka i raskrsnice.

Potpredsednik Milićević je rekao da je zato na današnjem sastanku upravo bilo reči o novim projektima – stavljanju u funkciju geotermalne bušotine u cilju razvoja banjskog i sportskog turizma, kao i o pružanju finansijske podrške za rekonstrukciju krova koji prokišnjava na sportskom centru „Đorđe Predin Badža“. Milićević je izjavio da će Pokrajinska vlada nastaviti da pruža punu podršku projektima koj i imaju razvojni karakter za opštinu Bečej, kao što podržava takve projekte u svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić rekao je da su u 2017. godini značajna sredstva uložena u razvoj ovog grada, pre svega zahvaljujući Pokrajinskoj vladi koja je, zajedno sa opštinom, obezbedila sredstva za različite projekte razvoja.