19/12/2019
Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević i gradonačelnik Grada Kikinda Pavle Markov obišli su danas radove na izgradnji gradske pijace u Kikindi. Reč je o projektu vrednom preko 280 miliona dinara za čiju realizaciju je Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila oko 130 miliona dinara.

Projektom je predviđena izgradnja pijace u tri faze. Svaka od faza predviđa izgradnju po jedne lamele sa pripadajućom infrastrukturom u smislu da se omogući njeno potpuno funkcionisanje kao nezavisne celine.

„Prva faza radova je okončana, trenutno su u toku radovi druge i treće faze koji teku po planu. Rok za završetak radova je 250 dana što znači da bi radovi trebali biti gotovi u julu naredne godine“, rekao je Kovačević i dodao da će okončanjem radova Grad Kikinda će dobiti jednu od najsavremenijih pijaca u Vojvodini.

„Jedna od najvećih gradskih investicija u Kikindi poslednjih godina – centralna gradska pijaca, mesto okupljanja velikog broja sugrađana. Izgradnja pijace je velika investicija čija izgradnja se odvija kroz tri faze. Mi smo sada na mestu gde će za manje od godinu dana nići jedna od najsavremenijih pijaca u Vojvodini“, rekao je Markov.

„Sve ovo je rezultat velike podrške Uprave za kapitalna ulaganja i smatram da je to jedini način na koji Grad Kikinda može da iznese ovako velike projekte, Uprava je prepoznala važan projekat za Grad Kikindu“, istakao je Markov.