05/09/2016

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević posetili su danas Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici i tom prilikom obišli renovirani deo Službe za radiološku dijagnostiku, gde je instaliran novi rendgen aparat sa pratećim sistemima. Pokretni rendgen aparat, namenjen za dijagnostiku ležećih pacijenata, nabavljen je sredstvima obezbeđenim preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Ukazujući na značaj koji Opšta bolnica ima u sremskom okrugu, dr Gojković je rekao da je nabavka nove medicinske opreme bila neophodna da bi se pružilo potrebno lečenje za sve građane sremskog okruga.
„Veoma je bitno da Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici ima dobru medicinsku opremu da bi bila u mogućnosti da pruži adekvatnu kako dijagnostiku, tako i lečenje pacijenata. S tim u vezi će Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Pokrajinska vlada u narednom periodu da učine sve napore da se što bolje i kvalitetnije opremi ova bolnica, da nabavimo i novi CT aparat najnovije tehnologije, a sve u cilju unapređenja dijagnostičkih procedura u sremskomitrovačkoj bolnici ka kojoj gravitira oko 350.000 građana,“ naglasio je sekretar Gojković. Osvrćući se na zastarelost medicinske opreme i kvarove sa kojima se svakodnevno suočavaju zaposleni mitrovačke bolnice, dr Gojković je dodao da će Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo pomoći da se u najskorije vreme popravi pokvareni CT aparat.

Zahvaljujući sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Opšta bolnica je u poslednje dve godine nabavila neophodnu medicinsku opremu ukupne vrednosti 45.508.732,98 dinara.

„Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine su dostavljeni pregledi potreba zdravstvenih ustanova na teritoriji Vojvodine i u narednom periodu ćemo, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, utvrditi prioritete ulaganja u oblasti zdravstvene zaštite. U skladu sa visinom raspoloživih sredstava u pokrajinskom budžetu, napravićemo plan ulaganja u zdravstvo za 2016. i 2017. godinu kako bismo građankama i građanima Vojvodine obezbedili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu“, naglasio je u izjavi novinarima direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

U Službi za radiološku dijagnostiku mitrovačke bolnice, godišnje se uradi oko 37.000 rendgen dijagnostičkih procedura. S obzirom na povećani broj pacijenata kojima je potrebna ova bolnička usluga, puštanjem u rad novog rendgen aparata biće ne samo smanjen broj pacijenata koji čekaju na ovaj specijalistički pregled, već i omogućena kvalitenija dijagnostika i uspešnije lečenje.