13/07/2017

Zahvaljujući sredstvima obezbeđenim na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Dom zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi nabavio je novi ultrazvučni kolor-dopler aparat, koji će omogućiti bolju dijagnostiku, a time i efikasnije lečenje pacijenata u ovoj opštini. Tim povodom je, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, posetio danas Dom zdravlja.

„Uz podršku Pokrajinske vlade, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine finansirala je nabavku ultrazvučnog koler-dopler aparata u vrednosti od 4,7 miliona dinara. Mi finansiramo ne samo velike zdravstvene centre, već ulažemo u sve opštine u Vojvodini, doprinoseći da ravnomeran razvoj pokrajine bude vidljiv i u oblasti zdravstvene zaštite“, istakao je u izjavi novinarima direktor Uprave Nedeljko Kovačević i podsetio da je samo u poslednjih godinu dana, na konkursima Uprave dodeljeno 333 miliona dinara za realizaciju 24 projekta u 17 opština.

„Naš cilj je da građani Vojvodine, bez obzira gde žive, bilo da je to Stara Pazova, Opovo ili Čoka, da imaju jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i stoga ćemo i ubuduće da pomažemo zdravstvene ustanove u svim vojvođanskim opštinama“, zaključio je Kovačević.

Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Omerović je, zahvaljujući se na podršci Pokrajinske vlade, istakao da će ova zdravstvena institucija nastaviti da bude efikasna u pružanju zdravstvenih usluga.

„Novi ultrazvučni aparat omogućiće pacijentima da obave ultrazvučne preglede bez čekanja, što će doprineti kvalitetnijoj dijagnostici, a time i boljem i bržem lečenju naših pacijenata“, rekao je direktor dr Omerović.

Dom zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi je zdravstvena ustanova primarne zdravstvene zaštite koja pruža zdravstvene usluge stanovnicima opštine Stara Pazova, područja na kome živi oko 80.000 stanovnika. Trenutno oko 13.000 pacijenata godišnje ima potrebu za ultrazvučnim pregledima, te je potreba za novim aparatom bila od velike važnosti za optimalan rad specijalističkih službi pazovačkog doma zdravlja.