30/06/2017

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave predao na upotrebu novo vozilo hitne pomoći Domu zdravlja Novi Bečej. Sanitetsko vozilo je nabavljeno za 4,4 miliona dinara sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

„Podržavajući politiku Pokrajinske vlade da je zdravlje građana na prvom mestu, samo preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja u poslednjih godinu dana dodeljeno je 333 miliona dinara za realizaciju 24 projekta u 17 opština. Jedan od tih projekata je i nabavka novog vozila za pružanje hitne medicinske pomoći u Novom Bečeju. Kupovinom ovog vozila, zaposleni Doma zdravlja moćiće brzo i pravovremeno da pruže neophodnu medicinsku pomoć. U najskorije vreme očekujemo da i angio sala u bolnici u Zrenjaninu bude završena, te će uz pomoć novog saniteta građanima Novog Bečeja biti omogućen sigurniji prevoz i adekvatna pomoć u slučaju infarkta miokarda,“, istakao je ovom prilikom Kovačević.

Odeljenje za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja Novi Bečej u svom sastavu ima pet ekipa, koji na godišnjem nivou pruže oko 2500 usluga na terenu. Do sada su imali samo dva vozila, koja su prelazila oko 120.000 kilometara godišnje, jer se pacijenti sa akutnim koronarnim sindromima zbrinjavaju u Institutu za kradiovaskularne bolesti Sremska Kamenica.

Nakon posete Domu zdravlja, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević i predsednik opštine Saša Maksimović održali su radni sastanak u zgradi opštine gde se razgovaralo o daljim planovima kapitalnih ulanja na teritoriji novobečejske opštine. Direktor Kovačević je najavio da će novi konkursi da budu raspisani već u prvoj nedelji jula.

„Opština Novi Bečej će spremno dočekati nove konkurse Uprave, gde ćemo pokušati da obezbedimo nova sredstva za razvojne projekte opštine. Već danas ćemo razgovarati io mogućnostima nastavka izgradnje industrijske zone u Novom Miloševu i Novom Bečeju, kao i rekonstrukcija vodovoda u neseljenom mestu Novi Bečej,“, napomenuo je ovom prilikom predsednik opštine Maksimovi