30/01/2020

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević, uručili su danas ugovore o prenosu sredstava za realizaciju 23 projekta na teritoriji 22 opštine i grada u AP Vojvodini u vrednosti od oko 3,2 milijarde dinara. Sredstva za realizaciju projekata odobrena su putem javnih konkursa Uprave za kapitalna ulaganja za 2020. godinu u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta. Reč je o nastavku finansiranja 12 projekata i 11 novih projekata.

Predsednik Mirović i direktor Kovačević su danas uručili i ugovore za nastavak finansiranja izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, kao i ugovor o nastavku finansiranja rekonstrukcije i izgradnje novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelendi u Bočaru. Ukupna vrednost ugovora je 676 miliona dinara.

„Prvi u Srbiji, dodelom ugovora za realizaciju važnih infrastrukturnih projekata, započinjemo novi investicioni ciklus. Tokom ove godine završićemo realizaciju velikih projekata koje smo započeli ranijih godina“, izjavio je predsednik Mirović.