27/05/2017

Poseta Domu učenika i studenata „Nikola Vojvodić“ i razmatranje realizacije budućih projekata koji su od fundamentalnog značaja za građane Kikinde, našli su se u fokusu razgovora gradonačelnika Pavla Markova i njegovih saradnika i direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljka Kovačevića.

“Našeg gosta smo upoznali sa strateškim projektima. Dotakli smo se stvari koje nameravamo da uradimo do kraja ove, ali i naredne godine, naravno, uz pomoć pokrajinske adminitracije. Veoma nas radujemo što Grad Kikinda ima izuzetnu saradnju sa Pokrajinskom vladom. Za dalji razvoj Kikinde to je od nemerljive važnosti, jer sve značajnije projekte nismo u stanju da sami realizujemo. Fokusirani smo na nekoliko velikih projekata poput nove Industrijske zone, rekonstrukcije gradske pijace i vodovodne mreže.”, istakao je Pavle Markov

Tokom izradnje otvorenog sportskog terena s tribinom u dvorištu Doma učenika i studenata „Nikola Vojvodić“, ostvarena je ušteda od šest miliona dinara. Predračunska vrednost multifunkcionalnog terena za mali fudbal, odbojku, košarku i tenis iznosila je 22 miliona dinara, ali je na kraju utrošeno 16 miliona dinara.