19/03/2021

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik opštine Opovo Miloš Markov potpisali su danas ugovor o finansiranju izgradnje vrtića u naseljenom mestu Sefkerin. Za dogradnju objekta osnovne škole, u kome će biti smešten vrtić sa jaslicama, a u skladu sa posebnom odlukom Pokrajinske vlade, obezbeđeno je 41.966.726,66 dinara.

„Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je u poslednjih pet godina opredelila oko 807,5 miliona dinara za finansiranje projekata kojima se unapređuje rad predškolskih ustanova. Raduje nas prilika da finansiramo projekte koji se odnose na izgradnju novih vrtića, jer nam je to potvrda da se povećava natalitet, kao i da naši mladi ostaju da žive i rade u svojim sredinama. Realizacijom ovog projekta, u Sefkerinu će od 60 do 90 dece dobiti priliku da ide u vrtić u mestu u kome i živi“, istakao je ovom prilikom direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, podsećajući da je ovo drugi projekat koji Uprava finansira u opštini Opovo.

„Još 2017. godine finansirali smo rekonstrukciju objekta predškolske ustanove u samom Opovu, čime je data podrška lokalnoj samoupravi u nameri da svojim najmlađim sugrađanima obezbede najbolje uslove za boravak u vrtićima, te je izgradnja vrtića u Sefkerinu nastavak dobre saradnje koju imamo sa opštinom Opovo,“ napomenuo je Kovačević i podsetio da je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine opredelila o sada skoro 844 miliona dinara koji su doprinose razvoju ne samo obrazovanja, već i saobraćajne i komunalne infrastrukture, kao i zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Opovo.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov je rekao da je projektom predviđena dogradnja objekta osnovne škole za potrebe dece predškolskog uzrasta u Sefkerinu, s obzirom da u ovom naseljenom mestu do sada nije ni postajao vrtić.

„Izgradnjom vrtića u Sefkerinu, opština Opovo rešava velike probleme sa kojima se suočavamo dugi niz godina, a koji su doveli do formiranja lista čekanja za upis u vrtić. Iako imamo dovoljno obrazovnog kadra, do sada nismo imali dovoljno prostora za rad sa decom predškolskog uzrasta, te ćemo sa realizacijom ovog projekta, dobiti drugi objekat predškolske ustanove u opštini i neophodan prostor za boravak i rad sa našim najmlađima“, istakao je Markov zahvalivši se na podršci koju su Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine pružili opštini u nameri da obezbede najsavremenije uslove za boravak dece u predškolskoj ustanovi.