17/11/2016

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine posetili su danas opštinu Sečanj, gde su sa predsednikom opštine Predragom Miloševićem i njegovim saradnicima, razgovarali o zajedničkim aktivnostima koje će doprineti bržem razvoju te banatske opštine. U okviru posete, delegacija Pokrajinske vlade je sa domaćinima obišla i gradilište u naselju Sutjeska, na kom su u toku radovi na izgradnji fabrike „Sveti Nikola“ za hladnu preradu voća i povrća.

Predsednik Mirović je rekao da je sa rukovodstvom opštine Sečanj dogovoreno da će se zajednički raditi na programima lokalno-ekonomskog razvoja, kao i na otvaranju graničnog prelaza Nakovo-Lunga, koji treba da funkcioniše 24 sata. Zajednički će se raditi i na unapređenju uslova rada i života predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca u opštini Sečanj, i za tu namenu će već u decembru biti opredeljena sredstva iz pokrajinskog budžeta.

Pokrajinski premijer je izrazio zadovoljstvo zbog toga što u opštini Sečanj niče fabrika, u kojoj će se već na proleće sledeće godine zaposliti oko 120 stanovnika iz te banatske opštine.

„Važno je da se ovo dešava u Banatu, i u jednoj nedovoljno razvijenoj opštini kao što je Sečanj“ rekao je predsednik Mirović dodavši da su na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, banatske, manje razvijene opštine bile predmet zajedničkog interesovanja, te da je tada odlučeno da se mnogo više pažnje u resornim republičkim ministarstvima i pokrajinskim sekretarijatima obrati na njih.

„Ideal je da u svakoj opštini bude po jedna fabrika poput „Svetog Nikole“. Da bi se to ostvarilo, mora mnogo da se radi. To se neće desiti „preko noći“, ali mi ćemo nastojati da zajedničkim radom nadležnih ministarstava, pokrajinske administracije i lokalnih samouprava to bude naš konačni cilj“ rekao je Mirović i dodao da je pokrajinska administracija pouzdan parter, te da, gde god je nešto dogovoreno, to je i sprovedeno ili realizovano.