05/10/2018

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Maja Vitman, gradska menadžerka, obišli su Severnu industrijsku zonu, povodom završenih radova u okviru projekta „Infrastrukturno opremanje „Severne industrijske zone“ u Pančevu – završetak izgradnje saobraćajnice“, odnosno radova na izgradnji dela Crepajskog puta u okviru Severne industrijske zone, koje je finansirala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Projekat obuhvata izgradnju saobraćajnice u ulici Crepajski put sa pripadajućom infrastrukturom, vodovodom i javnom rasvetom. Pored toga projekat predviđa i postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

Izgradnjom nedostajuće saobraćajnice omogućen je prilaz „Severnoj industrijskoj zoni“ iz dva pravca, jer je sredinom 2018. godine završen projekat izgradnje treće deonice saobraćajnice Ulice 7.nove u okviru infrastrukturnog opremanja „Severne industrijske zone“ u Pančevu čije radove je takođe finansirala Uprava za kapitalna ulaganja.

Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine za infrastrukturno opremanje „Severne industrijske zone“ u Pančevu za finansiranje završetka treće faze ulice 7. Nova i dela Crepajskog puta opredelila preko 60 miliona dinara.

„Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, prepoznala značaj industrijske zone u Pančevu, koja je sad kompletno opremljena infrastrukturom i kao takva doprinosi daljem lokalno ekonomskom razvoju Pančeva“, istakao je Nedeljko Kovačević.

„Danas smo ovde da ostvarimo uvid u ono što je realizovano tokom ove građevinske sezone, a to je završetak 3. faze ulice 7. Nova i dela Crepajskog puta. Na ovaj način smo infrastrukturno zaokružili „Severnu poslovnu zonu“. Želim da istaknem izuzetnu saradnju Grada Pančeva i Pokrajinske Vlade, rekao je Pavlov.