12/12/2023

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović obišli su danas završne radove na izgradnji fiskulturne sale u okviru Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, za koju je, putem konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine opredeljeno preko 420 miliona dinara.

Gradnja ove moderne multifunkcionalne sportske hale započeta je u oktobru prošle godine. Hala se prostire na skoro 1.000 kvadratnih metara i biće pogodna za sve dvoranske sportove poput košarke, odbojke, malog fudbala, tenisa i gimnastike. Projekat uključuje i tribine za posetioce sa 205 sedećih mesta i prateće prostorije. U okviru objekta će se nalaziti i prostor za produženi boravak i tehnička učionica, svlačionice, kao i prostrana trpezarija sa 132 mesta. U prizemlju je planirana moderno opremljena kuhinja, koja će obezbediti efikasnu isporuku obroka namenskim liftom.

Reč je o projektu koji je dugo očekivan, jer ima veliki značaj za ovu sredinu. Hala će služiti kao centar za sportske entuzijaste, nudiće širok spektar sportskih mogućnosti i predstavljaće mesto za svakodnevnu rekreaciju. Pored svoje primarne funkcije, objekat će biti namenjen i za organizovanje kulturnih i društvenih događaja.

Izgradnja sportske hale, uz planirani parking za posetioce, jedan je od najvećih poduhvata realizovanih u okviru sportske infrastrukture u mačvanskom delu Sremske Mitrovice.