18/09/2018

У Институту за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду почела је са радом прва магнетна резонанца, вредна 100 милиона динара, чију набавку је обезбедила Покрајинска влада. Реч је о најбољем дијагностичком апарату у нашој земљи, који ће омогућити дијагностику деце и омладине до 18 године и новорођенчади. Набавком најсавременијег апарата за магнетну резонанцу, пратеће опреме и изградњом посебног објекта за ове намене, чија изградња је финансирана преко Управе за капитална улагања АП Војводине, први пут створени су услови да се цео поступак дијагностике обави на Институту, на једном месту и на ефикасан начин, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић, захваливши се свим компанијама које су се прикључиле овој акцији.

Колико је значајна набавка магнетне резонанце говори податак да се на Институту годишње обави око 130.000 прегледа, те да је за око 2.000 пацијената потребно обавити преглед и дијагностику магнетном резонанцом.

Данашњем догађају присуствовали су и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.