20/07/2018

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i generalni direktor Javne medijske ustanove „Radio-televizija Vojvodine“ dr Miodrag Koprivica potpisali su danas ugovor o prenosu više od 1,8 milijardi dinara za nastavak gradnje zgrade „Radio-televizije Vojvodine“. Sredstva su obezbeđena u budžetima Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine za 2018. godinu, a namenjena su za drugu etapu izgradnje i uslugu stručnog nadzora.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević je u izjavi medijima napomenuo da je danas potpisana i odluka kojom je Radio-televizija Vojvodina ovlastila Upravu za kapitalna ulaganja da u ime njih preduzme sve radnje u vezi sa pokretanjem i sprovođenjem postupka javne nabavke radova na izgradnji poslovnog objekta i usluge stručnog nadzora.

„Radovi na izgradnji nove zgrade na Mišeluku odvijaju se po planu, a moguće je da će radovi da budu završeni i pre zadatih rokova. Očekujemo da ćemo u narednim danima raspisati i javnu nabavku za izvođača radova i stručni nadzor za drugu etapu radova, kako bismo ispunili plan da do kraja sledeće godine završimo sve građevinske radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine“, naglasio je Kovačević.

Izgradnjom nove zgrade Radio-televizije svi građani će dobiti na kvalitetu i informisanja i ukupnog društvenog života, a na ovaj način Pokrajinska vlada nastavlja da podržavamo javni servis svih građana, koji informiše javnost ne samo na srpskom, već i na jezicima nacionalnih manjina i konkretnim potezima stvara uslove da se konačno zaposlenima u Radio-televiziji Vojvodine omogući da svoj posao obavljaju u normalnim uslovima i funkcionalnom objektu.