02/08/2016

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarali su o budućoj saradnji u oblasti građevinarstva i infrastrukture i dogovorili formiranje zajedničkog tela koje će pratiti realizaciju najvažnijih projekata u pokrajini. Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaja Nenad Grbić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

„Poruka današnjeg sastanka je da ćemo raditi zajedno, kako na tekućim, tako na pripremi novih projekata i da ćemo biti potpuno spremni za nove investicije”, rekao je u izjavi novinarima predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Kao posebno važne teme za Vojvodinu, predsednik Pokrajinske vlade je izdvojio pitanje rehabilitacije državnih puteva u Vojvodini, efikasnu realizaciju započetih infrastrukturnih projekata, kao i ubrzane pripreme za izgradnju nove zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Na sastanku je bilo reči i o održavanju železničke strukture u Vojvodini, kao i aktivnostima na projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, gde je dogovoreno da će se Ministarstvo i Pokrajinska vlada zajednički založiti kod Ministarstva finansija da se obezbede sredstva za eksproprijaciju i uporedo razgovara o modelima finansiranja. Takođe, dve institucije će zajedno raditi na pripremi projektne dokumentacije za buduće projekte, uključujući projekte rehabilitacije puteva u Vojvodini.