09/01/2020
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević posetili su danas opštinu Kanjiža i uređenu pešačku zonu u centru grada. Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine je za finansiranje projekta parternog uređenja centra grada izdvojila oko 57,6 miliona dinara.

Projektom vrednim više od 64 miliona dinara, predviđeno je parterno uređenje centra grada, u cilju povezivanja centra pešačkom zonom sa Narodnim parkom u kom je smeštena banja. Jasnim definisanjem pešačkih pravaca preko platoa koji će se nastaviti na pešačku zonu do Narodnog parka i popločavanjem površina, stvoriće se nova savremena veza između Glavne ulice i Banje Kanjiža.

Osim popločavanja platoa, staza i trotoara, formiraće se nove manipulativne površine, zelene površine i dečije igralište. Projektom je predviđeno i postavljanje fontane, mobilijara, kao i javne i ambijentalne rasvete.

„Zadovoljan sam ovom investicijom. Ovde u Kanjiži, ali i u svim delovima AP Vojvodine, sve projekte koje smo planirali mi smo i završili. U narednom periodu pripremamo i druge značajnije i vrednije projekte poput obilaznice oko Kanjiže, koji ćemo raditi zajedno sa Vladom Srbije“, kazao je predsednik Mirović.

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Kanjiža Robert Fejstamer koji se zahvalio je Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja na realizaciji projekta koji je, kako je rekao, veoma važan za opštinu u turističkom smislu.