09/01/2020
Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић посетили су данас општину Кањижа и уређену пешачку зону у центру града. Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине је за финансирање пројекта партерног уређења центра града издвојила око 57,6 милиона динара.

Пројектом вредним више од 64 милиона динара, предвиђено је партерно уређење центра града, у циљу повезивања центра пешачком зоном са Народним парком у ком je смештенa бањa. Јасним дефинисањем пешачких праваца преко платоа који ће се наставити на пешачку зону до Народног парка и поплочавањем површина, створиће се нова савремена веза између Главне улице и Бање Кањижа.

Осим поплочавања платоа, стаза и тротоара, формираће се нове манипулативне површине, зелене површине и дечије игралиште. Пројектом је предвиђено и постављање фонтане, мобилијара, као и јавне и амбијенталне расвете.

„Задовољан сам овом инвестицијом. Овде у Кањижи, али и у свим деловима АП Војводине, све пројекте које смо планирали ми смо и завршили. У наредном периоду припремамо и друге значајније и вредније пројекте попут обилазнице око Кањиже, који ћемо радити заједно са Владом Србије“, казао је председник Мировић.

Догађају је присуствовао и председник општине Кањижа Роберт Фејстамер који се захвалио је Покрајинској влади и Управи за капитална улагања на реализацији пројекта који је, како је рекао, веома важан за општину у туристичком смислу.