27/07/2021

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и председник општине Жабаљ Урош Радановић обишли су данас радове на изградњи коловоза у Болничкој улици, која је једна од шест улица у којима ће се изводити радови на рехабилитацији саобраћајне инфраструктуре у Чуругу.

„Изградња коловоза у Болничкој улици и делу Арсенија Чарнојевића, део је великог пројекта рехабилитације саобраћајне инфраструктуре у Чуругу, за који смо ове године обезбедили скоро 100 милиона динара. У питању је двогодишњи пројекат, који финансирамо заједно са општином Жабаљ, а укупна вредност пројекта је око 250 милиона динара“, рекао је овом приликом директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић, напомињући да пројектом предвиђена изградња око 1 км асфалта и око 4,5 км рехабилитације путева.

„Ове године почињемо реализацију још једног капиталног пројекта, а то је реконструкција руинираног Дома за душевно оболела лица у Чуругу. Реализацијом овог пројекта, за који је у буџету ове године обезбеђено 150 милиона динара, смештајни капацитети у Дому биће повећани и реконструисани у складу са свим условима и захтевима прописаних законом и стандардима који регулишу предметну област“, рекао је Ковачевић и додао да се за наредну годину планира и финансирање пројекта изградње школске зграде и спортске сале, пројекта који је започет још 1995. године, али до данас није завршен.

Председник општине Жабаљ Урош Радановић захвалио се Покрајинској влади и Управи за капитална улагања АП Војводине на подршци коју су пружили општини Жабаљ.

„Реализацијом овог пројекта, решавају се вишедеценијски проблеми становника Чуруга, а самим тим доприносимо и да се побољша квалитет живота у овом насељеном месту“, истакао је Радановић.