07/11/2019
Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић обишли су данас завршне радове друге фазе реконструкције Железничке улице и Улице Иве Лоле Рибара у Оџацима. Реч је о радовима које је финансирала Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања АП Војводине и који ће бити завршени, како је најављено, до краја месеца и то пре рока. Пројектом је предвиђена изградња тротоара, бициклистичких стаза и колских прилаза постојећим објектима, а биће решен и досадашњи проблем задржавања воде на коловозу. Постављена је и нова хоризонтална и вертикална саобраћајна и светлосна сигнализација.

Председник Порајинске владе је током посете нагласио да је Покрајинска влада у протекле три године преко Управе за капитална улагања Војводине реализовала 230 пројеката у АП Војводини у области комуналне инфраструктуре.

“Широм АП Војводине завршавамо велике послове. За протекле три године подигли смо степен инвестирања у свим сегментима живота“, додао је Мировић.
„Ово је највеће градилиште у нашој општини и овај посао завршићемо до 21. новембра“, казала је председница Општине Оџаци Латинка Васиљковић и додала да је за свих осам села у овој општини урађена пројектна документација за реконструкцију улица, а тај посао планиран је, како је истакла, за следећу годину.

Обиласку радова присуствовао је и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић.