12/02/2024

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sa saradnicima obišao je danas rekonstruisanu Klinkiku za kardiohirurgiju Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici i završne radove na izgradnji objekta Kamenica 3, čiji će jedan po jedan deo, kako je najavio, u narednih nekoliko nedelja biti stavljan u funkciju.

Potpuno je rekonstruisana Klinika za kardiohirurgiju sa 80 postelja, uz dodatnih šest kreveta u Jedinici intenzivne nege, u kojoj se od pre nekoliko dana već smeštaju pacijenti nakon operacija, a ukupna vrednost radova na adaptaciji i opremanju te celine je 550 miliona dinara.
„Veoma sam zadovoljan izvedenim radovima na Odeljenju kardiohirurgije i možemo da kažemo da smo sveobuhvatno rekonstruisali stari deo Instituta za kardiovaskularne bolesti“, rekao je predsednik.

Podsetio je i na to da su u toku radovi na sanaciji Kamenice 1,
„Svi ovi radovi bili su komplikovani i odgovorno u koji je uloženo mnogo truda jer su se uporedo sa njima odvijali svi operativni zahvati i intervencije i to je jedan dobar primer zajedničkog rada zaposlenih, izvođača radova i svih koji su učestvovali u ovom važnom projektu“, naveo je Mirović.

Prilikom današnjeg obilaska instituta, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić i direktor Insituta za plućne bolesti Vojvodine prof. dr Ilija Andrijević potpisali su ugovor o rekonstrukciji dela Klinike za alergologiju i opstruktivne bolesti pluća, kojim se, u cilju poboljšanja uslova rada, predviđa izmeštanje postojećih i formiranje novih funkcionalnih celina sa neophodnim radovima na objektu i postojećim instalacijama.

Mirović je najavio da će u naredne dve godine biti završeno i spoljno uređenje kompleksa što znači da će svi objekti koji su izgrađeni krajem šezdesetih godina biti rekonstruisani.
„Pripremamo se da do kraja marta otvorimo proceduru za izgradnju javne garaže sa 500 mesta i rekonstrukciju i uređenje spoljnog kompleksa instituta, čime ćemo zaokružiti radove na sveobuhvatnoj sanaciji i rekonstrukciji sva tri instituta u Sremskoj Kamenici“, izjavio je Mirović.

Događaju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i direktori Instituta za onkologiju i Instituta za kardiovaskularne bolesti prof. dr Zoran Radovanović i prof. dr Aleksandar Redžek.