26/09/2016

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, posetili su danas opštinu Vrbas. Nakon radnog sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave i potom obilaska centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, potpredsednik Milićević je u izjavi medijima naveo da je tokom današnje posete definisano nekoliko pravaca zajedničkog delovanja Pokrajinske vlade i opštine Vrbas u cilju razvoja komunalne infrastrukture, privlačenju investiciji, a time i poboljšanju kvaliteta života građana. Milićević je najavio da će AP Vojvodina pružiti finansijsku podršku u izgradnji kanalizacione mreže na teritoriji opštine Vrbas, što će doprineti rešavanju problema zagađenja Velikog bačkog kanala, koji se, smatra ekološkom „crnom rupom“ Evrope.

„Evropska unija finansira izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Da bi prečistač bio potpuno u funkciji i da bi nakon toga moglo da se krene u čišćenje Velikog bačkog kanala, potrebno je ne samo završiti prečistač, već i ukupnu kanalizacionu mrežu na području opštine Vrbas. U tom smislu, Pokrajinska vlada će opredeliti 50 miliona dinara nakon sprovedenog rebalansa budžeta, upravo za finanasiranje izgradnje kanalizacione mreže u opštini Vrbas, za koju je već aplicirano iz opštine i za koju postoje projekti i rešeni imovinski odnosi“, rekao je Milićević.

Drugo važno pitanje o kome je bilo reči i, kako je naglasio Milićević, oko čega je postignuta saglasnost, jeste to da će Pokrajinska vlada i lokalna samouprava Vrbas zajedno razvijati industrijske zone i njihovo infrastrukturno i komunalno opremanje, kako bi se stvarali uslovi za dolazak domaćih i stranih investitora, što u krajnjem za rezultat ima ono što je, prema rečima potpredsednika Milićevića, najvažnije, a to su nova radna mesta.