26/09/2016

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, посетили су данас општину Врбас. Након радног састанка са представницима локалне самоуправе и потом обиласка централног постројења за пречишћавање отпадних вода, потпредседник Милићевић је у изјави медијима навео да је током данашње посете дефинисано неколико праваца заједничког деловања Покрајинске владе и општине Врбас у циљу развоја комуналне инфраструктуре, привлачењу инвестицији, а тиме и побољшању квалитета живота грађана. Милићевић је најавио да ће АП Војводина пружити финансијску подршку у изградњи канализационе мреже на територији општине Врбас, што ће допринети решавању проблема загађења Великог бачког канала, који се, сматра еколошком „црном рупом“ Европе.

„Европска унија финансира изградњу централног постројења за пречишћавање отпадних вода. Да би пречистач био потпуно у функцији и да би након тога могло да се крене у чишћење Великог бачког канала, потребно је не само завршити пречистач, већ и укупну канализациону мрежу на подручју општине Врбас. У том смислу, Покрајинска влада ће определити 50 милиона динара након спроведеног ребаланса буџета, управо за финанасирање изградње канализационе мреже у општини Врбас, за коју је већ аплицирано из општине и за коју постоје пројекти и решени имовински односи“, рекао је Милићевић.

Друго важно питање о коме је било речи и, како је нагласио Милићевић, око чега је постигнута сагласност, јесте то да ће Покрајинска влада и локална самоуправа Врбас заједно развијати индустријске зоне и њихово инфраструктурно и комунално опремање, како би се стварали услови за долазак домаћих и страних инвеститора, што у крајњем за резултат има оно што је, према речима потпредседника Милићевића, најважније, а то су нова радна места.