20/06/2018

Подржавајући политику Покрајинске владе да грађанима Војводине буде обезбеђена квалитетна здравствена заштита, и без обзира где живе, да имају једнако доступну и квалитетну здравствену услугу, Управа за капитална улагања АП Војводине суфинансирала је изградњу новог објекта Завода за хитну медицинску помоћ који је свечано отворен данас у Новом Саду. За реализацију овог пројекта, Управа за капитална улагања АП Војводине је на конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области здравствене заштите, Граду Новом Саду доделила 204.839.923,95 динара, а остатак средстава је обезбеђен из буџета града.

Овом приликом, председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да ће изградњом нове зграде Хитне помоћи значајно бити унапређен здравствени систем, те додао да је реализација ове велике инвестиције потврда заједништва и добре сарадње Покрајинске владе и Града Новог Сада. Он је додао да је здравство један од приоритета Покрајинске владе, а томе у прилог, како је навео, иде и податак да је у протекле две године у унапређење здравственог система у АП Војводини уложено 3,7 милијарди динара.

Нова зграда Завода за хитну медицинску помоћ саграђена је на углу Булевара патријарха Павла, Јастребачке и Улице Илариона Руварца на парцели од преко 3.000 квадрата. Укупна површина троспратне зграде је око 2.700 м².