19/05/2017

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević uručio je danas predstavnicima sedam gradova i opština ugovore o finansiranju projekata koji će doprineti poboljšanju energetske efikasnosti u tim lokalnim samoupravama. Preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti, dodeljeno je ukupno 89.636.507,99 dinara za realizaciju projekata u Kikindi, Novom Sadu, Baču, Alibunaru, Titelu, Kanjiži i Bačkom Petrovcu.

„Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade, obezbedili smo sredstva za realizaciju projekata koji će doprineti poboljšanju energetske efikasnosti u sedam vojvođanskih gradova i opština. Energetskom sanacijom objekata, izgradnjom vrelovoda i sanacijom ulične rasvete, biće unapređena i modernizovana infrastruktura u opštinama, čime će biti smanjeni ne samo računi za električnu energiju, već i emisija štetnih gasova, što sredinu u kojoj živimo čini zdravijom,“ istakao je u izjavi medijima direktor Kovačević i dodao da Uprava za kapitalna ulaganja, finansiranjem projekata preko konkursa, pruža podršku lokalnim samoupravama u nameri da svim građanima olakša i poboljša kvalitet svakodnevnog života.

Odluka o dodeli sredstava po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti, sa spiskom svih projekata i iznosima koji su dodeljeni, objavljena je na sajtu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine: www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs i na sajtu Pokrajinske vlade: www.vojvodina.gov.rs.