03/03/2017

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević učestvovao je danas na konferenciji „Zaštita životne sredine“, koja se održava u okviru 6. Međunarodnih dana energetike i investicija u Novom Sadu. Na panelu „Upravljanje vodama“, direktor Uprave je govorio o finansiranju i sufinansiranju projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda.

„Danas Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine podržava aktivnu politiku Pokrajinske vlade koja doprinosi ravnomernom regionalnom razvoju, podržavajući projekte lokalnih samouprava koji podrazumevaju izgradnju, rekonstrukciju ili sanaciju komunalne infrastrukture, s obzirom da su to prvi koraci u pripremi opština da razvijaju radne i industrijske zone, da privlače investicije u svoje opštine, da otvaraju nova radna mesta“, rekao je Kovačević, osvrćući se na projekte koje finansira Uprava u Novom Kneževcu, Kovačici, Vrbasu i Kuli. Kovačević je naglasio da opštine moraju da imaju spremne projekte, sa jasnom misijom i vizijom za šta su namenjena sredstva i koji značaj za razvoj opštine i život građana ima realizacija tog projekta.

„Od osnivanja Uprave do danas, dodeljeno je ukupno 1.146.640.002,56 dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u ovlasti vodoprivrede i zaštite voda, koji će da budu realizovani na teritoriji 23 opštine“, istakao je ovom prilikom Kovačević i zaključio da su sredstva koja se dodeljuju na konkurstu Uprave bespovratna, što omogućava lokalnim samoupravama da u Upravi pronađu pouzdanog partnera u realizaciji infrastrukturnih projekata.
Na panelu su učestvovali i direktor JVP „Vode Vojvodine“ Slavko Vrndžić, Tanja Petrović, predstavnica Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, kao i direktori preduzeća „Vertec Solutions“ iz Beograda i „Market Connect“ iz Luksemburga.