03/03/2017

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић учествовао је данас на конференцији „Заштита животне средине“, која се одржава у оквиру 6. Међународних дана енергетике и инвестиција у Новом Саду. На панелу „Управљање водама“, директор Управе је говорио о финансирању и суфинансирању пројеката у области водоснабдевања и заштите вода.

„Данас Управа за капитална улагања АП Војводине подржава активну политику Покрајинске владе која доприноси равномерном регионалном развоју, подржавајући пројекте локалних самоуправа који подразумевају изградњу, реконструкцију или санацију комуналне инфраструктуре, с обзиром да су то први кораци у припреми општина да развијају радне и индустријске зоне, да привлаче инвестиције у своје општине, да отварају нова радна места“, рекао је Ковачевић, осврћући се на пројекте које финансира Управа у Новом Кнежевцу, Ковачици, Врбасу и Кули. Ковачевић је нагласио да општине морају да имају спремне пројекте, са јасном мисијом и визијом за шта су намењена средства и који значај за развој општине и живот грађана има реализација тог пројекта.

„Од оснивања Управе до данас, додељено је укупно 1.146.640.002,56 динара за финансирање и суфинансирање пројеката у овласти водопривреде и заштите вода, који ће да буду реализовани на територији 23 општине“, истакао је овом приликом Ковачевић и закључио да су средства која се додељују на конкурсту Управе бесповратна, што омогућава локалним самоуправама да у Управи пронађу поузданог партнера у реализацији инфраструктурних пројеката.
На панелу су учествовали и директор ЈВП „Воде Војводине“ Славко Врнџић, Тања Петровић, представница Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, као и директори предузећа „Vertec Solutions“ из Београда и „Market Connect“ из Луксембурга.