05/07/2022

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, u prisustvu direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloša Maletića i pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zorana Miloševića, obišao je danas u Novom Sadu radove na izgradnji objekata Studentskog kulturnog centra i Instituta „Biosens“, kao i početak radova na rekonstrukciji atletske staze u okviru Centra za sport – Đačkog igrališta.
Predsednik Mirović je ovom prilikom istakao da znanje, nauka i tehnologija predstavljaju budućnost, a da je Novi Sad kao univerzitetski centar u samom središtu tog procesa.
„Radovi na izgradnji zgrade Instituta „Biosens“ odvijaju se predviđenom dinamikom i očekujem da objekat bude završen do Nove godine“, izjavio je predsednik Mirović zahvalivši Vladi Srbije na podršci u realizaciji ovog značajnog projekta. On je istakao da su u proteklih šest godina znatna sredstva uložena u projekte u okviru Univerziteta, poput izgradnje Naučno-tehnološkog parka, koji povezuje nauku i privredu i funkcioniše u punom kapacitetu, i izgradnje novog dela objekta Medicinskog fakulteta.

„Vlada Srbije i Pokrajinska vlada ulažu znatna finansijska sredstva kako bi u novosadskom Kampusu bili stvoreni kvalitetniji uslovi za istraživače, profesore i naučna istraživanja, studente i njihov društveni i sportski život. Zadovoljstvo je videti vredne radnike koji se trude da stvorimo što bolje uslove za ono najvrednije što imamo – mlade školovane ljude koji će voditi našu zemlju u svim oblastima društvenog života“, rekao je predsednik.
Novoizgrađeni objekat Studentskog kulturnog centra, površine oko 3.500 kvadrata, vredan 642 miliona dinara, činiće administrativni deo kao i deo namenjen za studentske organizacije, izložbe i koncerte kapaciteta 200 mesta.
Rekonstrukcija atletske staze u okviru sportskih terena Centra za sport Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja obuhvata reparaciju tartan podlogom, a vrednost radova je gotovo 39 miliona dinara.
„Ovo su tri simbola razvoja, tri projekta koja realizujemo na dobrobit studenata, profesora i naučnih radnika“, izjavio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.