05/07/2022

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, у присуству директора Управе за капитална улагања АП Војводине Милоша Малетића и покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зорана Милошевића, обишао је данас у Новом Саду радове на изградњи објеката Студентског културног центра и Института „Биосенс“, као и почетак радова на реконструкцији атлетске стазе у оквиру Центра за спорт – Ђачког игралишта.
Председник Мировић је овом приликом истакао да знање, наука и технологија представљају будућност, а да је Нови Сад као универзитетски центар у самом средишту тог процеса.
„Радови на изградњи зграде Института „Биосенс“ одвијају се предвиђеном динамиком и очекујем да објекат буде завршен до Нове године“, изјавио је председник Мировић захваливши Влади Србије на подршци у реализацији овог значајног пројекта. Он је истакао да су у протеклих шест година знатна средства уложена у пројекте у оквиру Универзитета, попут изградње Научно-технолошког парка, који повезује науку и привреду и функционише у пуном капацитету, и изградње новог дела објекта Медицинског факултета.

„Влада Србије и Покрајинска влада улажу знатна финансијска средства како би у новосадском Кампусу били створени квалитетнији услови за истраживаче, професоре и научна истраживања, студенте и њихов друштвени и спортски живот. Задовољство је видети вредне раднике који се труде да створимо што боље услове за оно највредније што имамо – младе школоване људе који ће водити нашу земљу у свим областима друштвеног живота“, рекао је председник.
Новоизграђени објекат Студентског културног центра, површине око 3.500 квадрата, вредан 642 милиона динара, чиниће административни део као и део намењен за студентске организације, изложбе и концерте капацитета 200 места.
Реконструкција атлетске стазе у оквиру спортских терена Центра за спорт Факултета спорта и физичког васпитања обухвата репарацију тартан подлогом, а вредност радова је готово 39 милиона динара.
„Ово су три симбола развоја, три пројекта која реализујемо на добробит студената, професора и научних радника“, изјавио је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.