10/10/2023

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић обишли су данас у Кикинди радове на изградњи атмосферске канализационе мреже, у укупној дужини од готово 1.200 метара у улицама Душана Васиљева, Јаше Томића, Браће Лаковић и Семлачкој, за шта је из покрајинског буџета опредељено 150 милиона динара.
Мировић је навео да Покрајинска влада финансира и друге пројекте – реконструкцију водоводне мреже у петнаест улица, а радови су практично завршени.

„Средствима Покрајинске владе заменили смо азбестне цеви које су постављене још шездесетих година прошлог века. Данас смо разговарали и о новим пројектима и потребама које Kикинда има. У наредним недељама ћемо припремити све оно што ће се радити наредне године“, истакао је Мировић и подсетио на то да је обезбеђен и новац за санацију у ОШ „Свети Сава“ и Гимназији „Душан Васиљев“.
„У наредним годинама нас овде очекује изградња брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде, чиме ће се повезати северни Банат, средња и северна Бачка са ауто-путем од Суботице до Новог Сада. Биће то велика развојна шанса“, нагласио је Мировић.

Мировић је данас обишао и обновљени објекат Завода за јавно здравље, истакавши да је Покрајинска влада, заједно са Заводом, у две фазе, заједничким средствима финансирала радове вредне 46 милиона динара. Заводу гравитира више од 110.000 пацијената из шест локалних самоуправа, а само Епидемиологија обави око 1.200 санитарних прегледа месечно. Осим ове реконструкције, Покрајинска влада финансирала је и набавку лабораторијских апарата и део изградње зграде Микробиологије, објекта који је отворен прошле године.Из покрајинског буџета издвојено је укупно 395,3 милиона динара за инвестиције и набавку опреме у здравственим установама у Кикинди – Дому здравља, Општој болници и Заводу.
„Само ове године преко 700 милиона динара добили смо од Покрајинске владе за реализацију пројеката и инвестиција, чиме се знатно унапређује квалитет живота грађана“, изјавио је градоначелник Кикинде Никола Лукач и истакао да ће у наредном периоду бити реконструисан објекат Основне школе „Фејеш Клара“, једине двојезичне школе у том граду, пројекат који ће такође финансирати Покрајинска влада.
Догађају је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.