22/10/2021

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић обишли су данас радове на реконструкцији улица у Боки у општини Сечањ, поручивши да се упоредо с тим одвија и санација путева у Неузини и Јарковцу, за шта је из покрајинског буџета издвојено 190 милиона динара.

„Ово је велики посао за који смо издвојили знатна средства. На овај начин показујемо да и мале општине, којима треба највише помоћи, могу да рачунају на сталну подршку Покрајинске владе и ресорних секретаријата. То је један од наших приоритета јер желимо да уређењем саобраћајница, вртића, школа и домова здравља подстакнемо развој мањих средина и задржимо људе у њима“, рекао је Мировић.

Он је истакао да је постигнут договор да ће Покрајинска влада финансирати и другу фазу радова на санацији улица у Боки, након чега ће асфалт доћи до сваког домаћинства у том банатском насељу.

Мировић је данас председнику Општине Сечањ Предрагу Рађеновићу уручио Решење о финансирању израде пројектно-техничке документације и бушења и опремања бунара у Неузини, чиме ће бити решен проблем водоснабдевања у том месту. Председник Мировић нагласио је да је договорено и то да ће Покрајинска влада, заједно са локалном самоуправом, у наредном периоду радити на обезбеђивању новог простора за пошту у Неузини и припреми пројектне документације за изградњу спортске сале у Боки. У разговору са грађанима општине Сечањ, Мировић је подсетио на то да је на основу плана председника Вучића у току припрема за велики национални пројекат реконструкције локалних путева, у чему ће, како је оценио, општине у Војводини учествовати са већ спремним пројектима, поручивши да заједнички рад даје резултате у свим местима у нашој земљи. „Ово је порука и за друге, мање развијене локалне самоуправе, да треба заједнички да се боримо и припремамо за учествовање на покрајинским и републичким конкурсима, како бисмо на тај начин реализовали пројекте који ће допринети локалном економском развоју“, навео је Мировић. Председник Општине Сечањ Предраг Рађеновић рекао је да је дугогодишњи сан мештана те општине испуњен. „Захваљујући средствима Покрајинске владе, грађани Неузине имаће обезбеђену пијаћу воду, док ћемо у Боки, Јарковцу и Неузини, само у првој фази, имати девет реконструисаних улица“ истакао је Рађеновић.