13/12/2017

„Само у последњих годину дана, преко Управе је опредељено више од 6,3 милијарди динара за финансирање 153 пројекта у 44 војвођанске општине“, рекао је Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине на конференцији „Инвестиције – императив бржег привредног развоја“ одржаној јуче у Београду у организацији економског портала „Привредни.рс“.

Ковачевић је истакао да је циљ Покрајинске владе равномеран развој свих делова Војводине, односно и мање развијених општина као што је рецимо Тител или поједине општине у Банату.

„Политика Покрајинске владе у погледу привлачења инвестиција је јасна, а то је равномеран локални и регионални привредни развој. У том смислу, само преко Управе за капитална улагања у последњих годину дана је опредељено више од 582 милиона динара за инфраструктурно опремање 14 радних и индустријских зона, што је основни предуслов за привлачење домаћих и страних инвеститора. Улагање у развој радних и привредних зона, улагање у инфраструктуру, улагање у образовање квалитетног и стручног кадра, уз подршку свих нивоа власти, прави је пут којим би требало да градимо бољи живот и будућност наших грађана“, истакао је овом приликом Ковачевић.

Говорећи о пројекту изградње Фрушкогорског коридора, Ковачевић је рекао да је израда пројектне документације при крају и додао да ће се у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у најскорије време приступити и изградњи ауто-пута Нови Сад-Зрењанин-Борча.

На конференцији „Инвестиције – императив бржег привредног развоја“ учествовали су и шеф представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер, представници Министарства привреде, Слободне зоне Пирот, те приватних предузећа „Eko Step Pellet“ и „Тимомеда“.