10/09/2018

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, обишли су данас радове на изградњи Сентандрејског булевара у Новом Саду, сагласивши се да је реч о веома значајном инфраструктурном пројекту који је симбол добре сарадње свих нивоа власти.

„Када смо уједињени можемо много више. Радимо заједно на многим пројектима у АП Војводини, Сентандрејски булевар је само један од њих, радићемо и на изградњи и уређењу новог моста на Клиси“, изјавио је председник Мировић и навео да је ово последњи улазак у Нови Сад који је у профилу једне саобраћајнице. „Када се заврше радови, сви улази ће бити булеварског типа и то је привилегија коју немају ни други европски градови, а Нови Сад ће то имати“, закључио је Мировић.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је да ЈП „Путеви Србије“ учествују у финансирању изградње Сентандрејског булевара.

„Путеви Србије су финансирали део овог пројекта, а у протекле три године у рехабилитацију путне инфраструкуре на територији АП Војводине уложили смо 9 милијарди динара“, изјавила је Михајловић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оценио је да је реч о једној од највећих инвестиција на територији града.