12/03/2021

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa direktorom Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljkom Kovačevićem, pokrajinskim sekretarima za sport Danetom Bastom i privredu i turizam Nenadom Ivaniševićem, posetio je danas Belu Crkvu, gde je obišao novoizgrađenu sportsku salu i industrijsku zonu.

„U protekle četiri godine ovde je preko Uprave za kapitalna ulaganja uloženo 400 miliona dinara, i realizovani su brojni važni projekti“, rekao je Mirović i naglasio da je u Beloj Crkvi za nešto više od godinu dana izgrađena nova sportska hala i rekonstruisana fiskulturna sala u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“.

„Ovaj važan posao finansirala je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sa preko 250 miliona dinara, i ovaj objekat će služiti za razvoj sporta u ovom delu Banata, za omladinu, decu, sportiste i rekreativce“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom današnje posete Beloj Crkvi.

Mirović je obišao i industrijsku zonu, u čiji su razvoj Pokrajina i lokalna samouprava uložili znatna sredstva.

„Sa novim planom za investiranje jedne češke kompanije u ovoj zoni će biti zaposleno više od pet stotina radnika“, rekao je Mirović i naglasio da su za opštinu Bela Crkva, koja je u pograničnom području, ove investicije veoma značajne, što pokazuje da Pokrajinska vlada podjednako brine o opštinama koje nisu na glavnim državnim i magistralnim pravcima. Mirović je napomenuo da je danas postignut dogovor da se rekonstruiše glavna ulica u Beloj Crkvi i rade dodatne investicije u inustrijskoj zoni.

„Moramo da ulažemo u manje razvijene sredine, i naš naredni zadatak je da ovde ulažemo u lokalnu infrastrukturu“, rekao je Mirović i dodao da je za opšti razvoj važno da se ulaže u industrijske zone i razvoj privatnog biznisa. Predsednik je još naveo da je veoma zadovoljan saradnjom sa belocrkvanskom lokalnom samoupravom, i da je sve što je planirano realizovano na vreme.

Predsednica Opštine Bela Crkva Violeta Simić naglasila da je ulaganje iz Pokrajine od 81 milion dinara u industrijsku zonu omogućilo dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta u južnom Banatu. Prema njenim rečima, uz podršku Pokrajinske vlade Bela Crkva nakon više decenija konačno je dobila novu sportsku halu, a zahvaljujući investiciji od 49 miliona završena je i plućna bolnica.

Obilasku je prisustvovao i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.