27/09/2022

Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine samo za ovu godinu izdvojila 100 miliona dinara za izgradnju kolovoza u devet ulica u opštini Senta, ukupne dužine gotovo 2.400 metara“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom obilaska radova. Reč je o ulicama Nikole Tesle, Aranj Janoša, Grobljanskoj, Fabri Jenea, Kiškez, Miksat Kalmana, Dr Gere Ištvana, Zaboš Jožefa i Husak Mihalja. Događaju su prisutvovali i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.

Mirović je rekao da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova, te da je reč o prvoj fazi projekta, koji će biti nastavljen i tokom naredne godine.
„Uređenje saobraćajne infrastrukture u Senti veoma je važan posao i planiramo da radove nastavimo i sledeće godine kako bi bio alfaltiran što veći broj ulica“, izjavio je predsednik Mirović i dodao da je Senta minulih godina realizovala značajne investicione poslove i kada je reč o izgradnji kanalizacione mreže.

Predsednik Mirović obišao je danas i Gimnaziju za talentovane učenike sa domom „Boljai“ u ovoj opštini, istakavši da će Pokrajinska vlada finansirati pripremu projektno-tehničke dokumentacije za proširenje postojeće zgrade i izgradnju novog objekta Doma, koja je započeta 2007. godine, s obzirom na to da za smeštaj učenika u njemu vlada veliko interesovanje.
„Imajući u vidu da je Senta centar srednjoškolskog obrazovanja u ovom delu Vojvodine, posebno za učenike mađarske nacionalne manjine, Pokrajinska vlada će već naredne nedelje izdvojiti sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju kako bismo sledeće godine imali sve spremno za ovu važnu investiciju koja će obezbediti najbolje moguće uslove za smeštaj đaka u učeničkom domu, jer to je naša dužnost i obaveza“, rekao je Mirović.
Predsednik Mirović je najavio da će Pokrajinska vlada nastaviti razgovore sa predsednicima svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini kako bi zajedno utvrdili prioritetne projekte i investicije za narednu godinu, poručivši da je plan da se zajedničkim finansiranjem uloži više sredstava u lokalnu putnu mrežu.
„Zahvalni smo Pokrajinskoj vladi jer smo napravili pomak u našoj opštini kada je reč o razvoju infrastrukture“, izjavio je predsednik Opštine Senta Rudolf Cegledi.