21/11/2016

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević posetili su danas opštinu Bač. U razgovoru sa predsednikom opštine Draganom Staševićem, razmotrena je aktuelna situacija u ovoj opštini, te razgovarano o mogućnostima zajedničke saradnje u cilju bržeg privrednog napredovanja.

Potpredsednik Milićević je, u obraćanju medijima, istakao da se razvojni projekti odnose na udruživanja oko zajedničkih projekata, koji će dati i daje dobre rezultate, a koji su posebno vidljivi u prethodnih pet meseci delovanja ove Pokrajinske vlade.

„Konkretno, Pokrajinska vlada će u 2017. godini opredeliti oko 15 miliona dinara za dogradnju Predškolske ustanove „Kolibri“, u delu izgradnje prostorija namenjenih za jaslice. Opredelićemo i 3,2 miliona dinara za završetak hladnjače, kapaciteta 50 tona, koja će od velike koristi biti ovdašnjim voćarima i povrtarima.Ubrzani ekonomski razvoj i opremanje industrijskih poslovnih zona kroz podsticaje ukupnog privrednog razvoja lokalnih samouprava u našoj pokrajini, i nadalje će biti prioritet u radu Pokrajinske vlade“, poručio je u Baču potpredsednik Milićević.
Predsednik opštine Dragan Stašević izneo je da je današnja poseta donela napredak u realizaciji daljih planova u opštini Bač, i da će okupljanje oko zajedničkih projekata biti ono što će predstavnici ove opštine Južnobačkog okruga kontinuirano pratiti.