21/11/2016

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић посетили су данас општину Бач. У разговору са председником општине Драганом Сташевићем, размотрена је актуелна ситуација у овој општини, те разговарано о могућностима заједничке сарадње у циљу бржег привредног напредовања.

Потпредседник Милићевић је, у обраћању медијима, истакао да се развојни пројекти односе на удруживања око заједничких пројеката, који ће дати и даје добре резултате, а који су посебно видљиви у претходних пет месеци деловања ове Покрајинске владе.

„Конкретно, Покрајинска влада ће у 2017. години определити око 15 милиона динара за доградњу Предшколске установе „Колибри“, у делу изградње просторија намењених за јаслице. Определићемо и 3,2 милиона динара за завршетак хладњаче, капацитета 50 тона, која ће од велике користи бити овдашњим воћарима и повртарима.Убрзани економски развој и опремање индустријских пословних зона кроз подстицаје укупног привредног развоја локалних самоуправа у нашој покрајини, и надаље ће бити приоритет у раду Покрајинске владе“, поручио је у Бачу потпредседник Милићевић.
Председник општине Драган Сташевић изнео је да је данашња посета донела напредак у реализацији даљих планова у општини Бач, и да ће окупљање око заједничких пројеката бити оно што ће представници ове општине Јужнобачког округа континуирано пратити.