02/06/2018

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i direktoru Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kvačević posetili su danas opštinu Bečej, gde su obišli Dositejevu ulicu, koja je rekonstruisna sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja i opštine Bečej u iznosu od 55 miliona dinara. Zajedničkim ulaganjem kompletno je rekonstruisana podzemna instalacija, sve kolovozne i pešačke površine, postavljena je javna rasveta i uređeni su parkinzi, a na jesen je u planu ozelenjavanje ulice.

Potpredsednik Milićević je ovom prilikom izjavio da se nastavljaju zajednički radovi na rekonstrukciji saobraćajnica u Bečeju, i to na raskrsnici ulica Dositejeve, Živinskog i Miloša Crnjanskog. Te radove će, kako je naveo, Uprava za kapitalna ulaganja finansirati sa 25 miliona dinara.

„Kada svi planirani radovi budu završni, Bečej će u centru imati modernu saobraćajnicu, oko koje se nalaze važne institucije i škole“, kazao je potpredsednik Milićević i dodao da će to značajno doprineti kvalitetu života građana Bečeja.

Milićević je naveo i da su u protekle dve godine zajedničke investicije Pokrajine i opštine Bečej iznosile oko 550 miliona dinara, te da se ta saradnja nastavlja u intenzivnom toku.

„Samo od početka ove godine ugovoreno je nekoliko značajnih investicija Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na uređenju atarskih puteva, otresišta, kanalizacione mreže, kanala za odvodnjavanje“, naveo je Milićević i dodao da će Pokrajina takođe sa 30 miliona dinara finansirati sanaciju krova sportskog centra.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je istakao da u toj opštini ima još mnogo posla, te da se uz značajna sredstva iz pokrajinskog budžeta ubrzano radi na realizaciji važnih infrastrukturnih projekata.

Obilasku opštine Bečej prisustvovao je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu
i šumarstvo Vuk Radojević.