02/06/2018

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и директору Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Квачевић посетили су данас општину Бечеј, где су обишли Доситејеву улицу, која је реконструисна средствима Управе за капитална улагања и општине Бечеј у износу од 55 милиона динара. Заједничким улагањем комплетно је реконструисана подземна инсталација, све коловозне и пешачке површине, постављена је јавна расвета и уређени су паркинзи, а на јесен је у плану озелењавање улице.

Потпредседник Милићевић је овом приликом изјавио да се настављају заједнички радови на реконструкцији саобраћајница у Бечеју, и то на раскрсници улица Доситејеве, Живинског и Милоша Црњанског. Те радове ће, како је навео, Управа за капитална улагања финансирати са 25 милиона динара.

„Када сви планирани радови буду завршни, Бечеј ће у центру имати модерну саобраћајницу, око које се налазе важне институције и школе“, казао је потпредседник Милићевић и додао да ће то значајно допринети квалитету живота грађана Бечеја.

Милићевић је навео и да су у протекле две године заједничке инвестиције Покрајине и општине Бечеј износиле око 550 милиона динара, те да се та сарадња наставља у интензивном току.

„Само од почетка ове године уговорено је неколико значајних инвестиција Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство на уређењу атарских путева, отресишта, канализационе мреже, канала за одводњавање“, навео је Милићевић и додао да ће Покрајина такође са 30 милиона динара финансирати санацију крова спортског центра.

Председник општине Бечеј Драган Тошић је истакaо да у тој општини има још много посла, те да се уз значајна средства из покрајинског буџета убрзано ради на реализацији важних инфраструктурних пројеката.

Обиласку општине Бечеј присуствоваo је и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду
и шумарство Вук Радојевић.